anCnoc 12 Years Den här är på 40% och fått en hel del silver medaljer i whiskytävlingar. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Bjuder på lite somriga dofter av blommor och har en viss söthet i sig. Till smaken är den söt och lite kryddighet som slår igenom med en blandning av några svårplacerade örter. Trevlig fatkaraktär i eftersmaken som gärna hade fått hålla i sig ... [Läs mer...]
Knockdhu distillery
The Knockdhu destilleriet som ligger i Banffshire är känt för sin whisky anCnoc. Den fick namnet 1993 för att undvika missförstånd med whiskyn från Knockando. Destilleriet grundades 1893 av John Morrison. Dom höll igång destilleriet fram till 1931 när dom tyvärr fick stänga i ett par år pga av ekonomin. Sen fick det åter stängas under andra världskriget. Sen höll det igång fram till 1983 när det åter stängdes och hölls stängt i sex år fram till 1989.
anCnoc Tushkar
anCnoc Tushkar Tushkar är benämningen på den speciella långsmala spade som traditionellt användes för att gräva upp torv från torvmossen. Spaden är utformad så att torven tas upp i långsmala block, som lätt kan staplas för att torka innan de används som bränsle. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Lite lätt rökig doft möts man av och den har sina söta toner med en liten ... [Läs mer...]
anCnoc Cutter
anCnoc Cutter Cutter är benämningen på det speciella skärverktyg som traditionellt användes för att gräva upp torv från den torrare och grundare delen av torvmossen. Denna typ av torrare torv brinner lättare och ger en högre grad av rökighet till malten. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Cutter bjuder på en otroligt god doft som man får svårt att sluta sniffa på. ... [Läs mer...]