BenRiach 15 y.o. 'Madeira Wood Finish' Den här whiskyn har först åldrats i vanliga bourbonfat, för att sedan efterlagras i gamla Madeira vin-fat. Madeira vin är ett dessert vin som tillverkas i Portugal på ön Madeira. Den vann en silvermedalj i "International Wine & Spirits Competition" 2008. Andra slutlagringar i samma serie inkluderar bland annat Tawny Port, Mörk Rom ... [Läs mer...]
anCnoc Cutter
anCnoc Cutter Cutter är benämningen på det speciella skärverktyg som traditionellt användes för att gräva upp torv från den torrare och grundare delen av torvmossen. Denna typ av torrare torv brinner lättare och ger en högre grad av rökighet till malten. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Cutter bjuder på en otroligt god doft som man får svårt att sluta sniffa på. ... [Läs mer...]
Glenfiddich Excellence 26 Years
Glenfiddich Excellence 26 Years Glenfiddich Excellence 26 years är första gången Glenfiddich släpper en singel malt som lagrats exklusivt på förstagångsbourbonfat. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Vid första doften så känner man en god sötma med toner av frukt, honung och lavendel. Till smaken är den både söt och kryddig för avsluta med en väldigt rund och god ... [Läs mer...]
Craigellachie 13
Craigellachie 13 Craigellachie finns på systembolaget som beställningsvara. Tillhöra regionen Speyside och är på 46%. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Den har en väldigt stark doft som inte avslöjar allt för mycket. När det kommer till smaken så känner man söta toner av druvor. Eftersmaken sitter i ett tag och har en lite jordig frukt smak. Men det är helt klart ... [Läs mer...]
BenRiach 15 y.o. ’Pedro Ximinez Sherry Wood Finish’
BenRiach 15 y.o. 'Pedro Ximinez Sherry Wood Finish' Den här whiskyn har först åldrats i vanliga bourbonfat, för att sedan efterlagras i gamla Sherry-fat. Mer precist så är det Sherry gjord på druvan Pedro Ximinez från Jerez de la Frontera i Spanien. Andra slutlagringar i samma serie inkluderar Tawny Port, Mörk Rom och Maderia. Whiskykritikerna diskuterar: Victor Jerlin: Det för ... [Läs mer...]