Balblair 1990 Har lagrats på Spanska och Amerikansk EK fat. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Lite mjuka toner av choklad och vanilj är det första som möter mig när jag för näsan nära glaset. Söta frukter med lite kryddiga eftertoner känner jag efter första smakningen av whiskyn. Efter vattning tycker jag att lite citrus toner dyker upp. Som håller i sig länge i ... [Läs mer...]
Balblair 1989
Balblair 1989 Balblair 89 är på 43% och kommer från destilleriet Balblair som ligger i Edderton, Ross-Shire, Skottland. Det ägs av samma företag som t.ex. Knockdhu och Old Pulteney. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Trevligt och rätt så distinkt doft av lite kryddig vanlig som möter en för att gå över till lite mer len vanilj i smaken till att avsluta det ... [Läs mer...]
Balblair 1983
Balblair 1983 83:an kom att ersätta 75:an. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Härlig kola doft är det som först möter mig när för näsan mot glaset med toner av vanilj. Till smaken fortsätter den söta smaken av kola att hålla i sig men får en lite kryddigblandning av kanel som blandar sig riktigt väl. Eftersmaken håller whiskyns smak och som tur var bjuder den här på ... [Läs mer...]
Speyburn 10 Years
Speyburn 10 Years Är på 40% och kommer från Highland. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Det är en väldigt fräsch doft av citron som är det första som möter en. Men den är inte kvar i smaken utan där är det en mer fruktig karaktär med små toner av kola och bjuder på en rätt så söt eftersmak som håller i sig ett tag. Victor Jerlin: Halvsöt och lite omogen till ... [Läs mer...]
anCnoc 12 Years
anCnoc 12 Years Den här är på 40% och fått en hel del silver medaljer i whiskytävlingar. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Bjuder på lite somriga dofter av blommor och har en viss söthet i sig. Till smaken är den söt och lite kryddighet som slår igenom med en blandning av några svårplacerade örter. Trevlig fatkaraktär i eftersmaken som gärna hade fått hålla i sig ... [Läs mer...]