Aultmore 12 Year Old Kvällens whiskytips blir Aultmore 12årig. Den är en del at Dewar´s The Last Great Malts som lanserades 2014. Den kommer från Speyside regionen. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Till doften så är den väldigt fräsh doft av frukter som äpple, citron och päronen som efter ett tag får över till lite mer blommiga dofter. Till smaken får man även här ... [Läs mer...]
anCnoc 16 Years
anCnoc 16 Years Den har lagrats på amerikanska bourbon fat och den är på 46%. anCnoc är det nya namnet som destilleriet Knockdhu ger ut whisky under. Namnbytet skedde för att inte förväxlas med destilleriet Knockando. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Fin gyllene färg och doften som möter en är blandning av citron och vanilj. För att i smaken bjuda på lite ... [Läs mer...]
The Glenlivet Nàdurra 16 Years
The Glenlivet Nàdurra 16 Years Namnet Nàdurra betyder naturlig på skotsk gäliska. Whiskyn buteljeras och säljs på fatstyrka utan att kylfiltreras. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Tydlig doft att ek möter en vid första doften, sen går det över till små toner av rök och äpple. Till smaken är den väldigt kryddig och skulle säga att man förutom smaken av torkad frukt ... [Läs mer...]
The Glenlivet Cellar Collection 1980
The Glenlivet Cellar Collection 1980 Finns bara ca 500 flaskor av den här whiskyn och den är 31 år gammal. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Söt och kryddig doft där man känner både bär och lite fruktiga toner. Till smaken kan man känna en lite krämig vanilj samt lite beskhet. Eftersmaken på den här är lite kryddig men den håller i sig ett bra tag. Betyg : 4 av 5 ... [Läs mer...]
The Glenlivet Archive 21 Years
The Glenlivet Archive 21 Years 21-årig single malt med större djup efter lång lagring på en blandning av bourbon- och sherryfat. Tillverkas i mindre upplagor med mycket noga utvalda fat. Whiskykritikerna diskuterar: Erik Fellman: Rund och blommig doft möter en först, sen kan man känna inslag av torkad frukt. Till smaken kan man känna lite sötmat men även här känner man ... [Läs mer...]